onsdag 11 januari 2012

Robin Sharma ger tips inför det nya året

Robin vill att det nya året ska bli det bästa året hittills för oss. Så han har snällt nog sammanställt en video (How To Get Up Early) som ni kan hitta en länk till längre ner. Det kanske är fler videos när ni väl tittar.

Jag har tagit mig friheten att sammanställa de viktigaste punkterna nedan.

Nåväl, låt oss börja: En viktig punkt som Robin bruckar trycka på är att försöka få kontinuitet i att gå upp relativt tidigt. Tex kl.05.00.
Robin förklarar också att han inte går upp klockan fem på morgonen varje dag, utan litar och lyssnar till sin kropp. Det är viktigt att lyssna på kroppen, känner han sig trött så sover han mer. Tex när han är ute och reser kan han sova lite längre.
Han brukar dock försöka gå upp tidigt 5-6 dagar i veckan.

Varför då gå upp klockan 05.00?
Jo, det är en gåva som du ger till dig själv.

Det finns mycket folk som är upptagna med att vara upptagna, det finns mycket som stör och splittrar vårt sinne/fokus. Det tror jag vi alla märker av, den här vilsenheten som människor har. Känslostyrda människor som överflödas av information och intryck. Jag tillhör själv dessa. Det är därför viktig att fokusera på det meningsfulla.
Robin menar på att det finns massor med möjligheter för dom som är förberedda. För dom som är förbereda kommer det vara en mycket bra tid framöver! Tyvärr är också så att för dom som är oförbereda så kommer det troligen bli svåra år framöver. (Han går inte närmare in på varför). USA:s ekonomi ser ju inte lysande ut (egen kommentar).

Sharma ger tips hur man ska lyckas med att gå upp 05.00 varje morgon.

1. Ät aldrig efter kl. 20.00 (kvällen innan du ska upp)
Om matsmältningen pågår hela natten, kommer du inte ha en djup, rik sömn. Det är kvalitén på sömnen som är viktig inte längden. Det känner vi kanske igen, att trots att man ligger kvar och halvsover en morgon så blir man inte piggare.
2. Om du är riktigt vältränad så behöver du mindre sömn, prioritera därför att vara riktigt vältränad, gå till gymmet, simma, träna och pressa kroppen tills nästa nivå.

3. Ställa in Alarmklockan trixet. Robin menar att ett sätt är att sätta klockan 45 minuter efter (alltså senare) än den tid du vill gå upp. På något outgrundligt sätt så fungerar det. Varför kan inte Robin förklara :).
Tex, du vill gå upp 04.30, sätt då klockan på 05.15 och du kommer på något outgrundligt sätt lura dig själv att gå upp tidigare.

Det kan definitiv ligga någonting i detta. För när jag ställer klockan en viss tid så brukar jag faktiskt vakna tidigare. Skumt, det är som kroppen vet om att den behöver vakna i tid.

4. Det tar ungefär 40 dagar att installera en ny vana, under tiden tycker kroppen inte om förändring (det kan kännas lite jobbigt i 40 dagar alltså), men kroppen förändrar sig och aklimatiserar sig sakta men säkert och anpassar sig till den nya vanan.

Med den nya vanan gör du något som du tidigare inte kunde göra och det skapar därmed förtroende och tillit, mer energi. Självkontroll. Detta självförtroende kommer även att sprida sig till andra områden.

Några fler tips
5. Ät mindre mat, du behöver sova mindre, du kommer ha mer energi.

6. Gå på massage en gång i veckan. Robin går minst en gång i veckan (90 minuter). Antagligen medför den ökade blodcirkulationen att han behöver mindre sömn.

Hitta ett jobb som du älskar, hitta meningen i ditt jobb. Omfokusera och fundera på hur du kan förändra folks liv i det jobb du gör. Att man vill vara bäst med det man jobbar med. Robin menar att man ska fundera på hur man kan bli en Picasso i det man jobbar med och brinner för.
Hemligheten med passion är syfte/mening, hur kan jag använda mitt jobb för att förändra människors liv till det bättre?
Detta gäller vare sig du är en taxi chafför, jobbar i ett kafe, föreläser, eller vad du nu kan vara. Du är då på ett uppdrag.

Vad ska man då göra under den extra tid som du får under morgonen. Enligt Robin: Workout: 30-40 minuter (drick mycket vatten, bli inte uttorkad), lyssna på ljudböcker under tiden (lär dig saker). Efter träningen, skriv/gå igenom dina mål, skriv om tacksam och fundera på dagen som kommer.

http://www.robinsharma.com/how-to-get-up-early/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar