onsdag 4 januari 2012

Träning idag - onsdag

Körde ett instruktörslett skivstångspass. 60 minuter

Det är ett mycket bra pass som tränar igenom stora delar av kroppen och det är väldigt lite vila emellan övningarna, obefintlig vila är mer sanning.
För er som inte varit på ett sånt här skivstångspass går det till på följande vis:
I en ganska stor sal så finns lösa vikter och en drös med mindre skivstänger, längs med väggarna. När man kommer in i salen så går alla deltagare och hämtar en stepbräda (finns säkert något finare namn..) och ställer ut på ett lämpligt ställe i salen. Stepbrädorna måste ställas tätt intill varandra då passet i princip alltid är fullbokat. Brädorna används bland annat till att ligga och köra bänkpress på samt olika magövningar mm. Dom här stepbrädorna måste ställas ganska tätt inpå varann för att alla ska få plats. Sen går man och plockar ihop ett gäng med olika vikter som man kan sätta fast på stången. Man bör ha ganska många vikter eftersom övningarna varierar. Ex vid benträningen (som är de första skivstångövningarna) kan man köra lite extra mycket vikter.

Nåväl när alla hämtat sina skivstänger så startar passet med uppvärmning (lite hopp härs och tvärt och lite sånt bredvid stepbrädan). Sen kommer en drös med olika skivstångövningar, allt från benpress, hantelflyes (fast med vikt istället för hantel), bicepsträning, axelträning mm. Vissa övningar görs med med bara vikter (alltså utan skivstång). Passet innehåller även magträning, rygg osv. Så på bara en timme får man en rejäl genomkörare med många repetitioner (så ta inte så stora vikter om du ska hålla ut hela övningen)

Förkylningen då?
Njaa vill inte riktigt ge sig! Har lite rethosta och harklingar fortfarande. Ska nog ta det lite lugnt imorgon och låta immunförsvaret få en chans att döda förkylningviruset. Om kroppen känns bra, kanske man kan unna sig ett jympapass i bästa fall.

Käk efter träningen då?
Jo, har precis kommit hem från träningen och efter ha duschat blev det följande:
Ett ägg (med kaviar), en banan, en kiwi och apelsinjuice.
Annat käk idag: Jag hade förövrigt förberett två matlådor med pasta (lunch och sen käk när det var knappt 2 timmar kvar till träningspasset). Frukost: fil och müsli och apelsinjuice. Åt även en apelsin som mellanmål innan lunch.

Das war alles! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar