fredag 3 februari 2012

Kvällskäk - Favoritgrönsak - kronärtskocka

Ja, så var det då äntligen fredag igen, skönt. Förkylningen blir bättre och snuvan är nästan påväg att försvinna, härligt! På spisen kokas just nu kronärtskocka som jag tycker är så gott. Att sitta och plocka blad för blad och doppa i smör, det är gott de! =) Förr när man åt pizzor betydligt oftare än nu så var Quattrostagione favoriten just pga sin kronärtskocka.

Stjälken ska man försiktigt bryta loss genom att lägga kockan vid tex en bordskant. Snurra försiktig runt och tryck på stjälken så att så många trådar som möjligt följer med vid brytningen.
Kronärtkocka ska kokas i ca 30-50 minuter, tills det inte går att lyfta en kocka i ett blad utan att bladet lossnar.
Den här gången har jag testat att blanda i lite citron och socker tillsammans med kokningen, förutom det vanliga saltet. Hoppas det blir ytterligare lite godare. Se video längre ner.

Utomhus är det bistert och det tar emot att åka och träna när det är så kallt. Det blir till och kureraa sig lite (har lite träningsverk från igår) tills imorgon och hoppas kunna börja dagen med ett Yogapass då istället! :-)



Update: Nja, var inte lika gott som jag minns det, kanske inte är riktig säsong, sägs ju vara bäst då.


Det här är en bra video för er som inte är så hemma på att tillaga dessa fantastiska grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar