lördag 20 oktober 2012

Äta Rått eller Kokt ägg?

Idag lärde jag mig något nytt. Tydligen är det lättare för kroppen att ta upp protein om ägget kokas. Jag som brukar trycka i mig ett gäng med råa ägg måste alltså skärpa till mig.

Jag som nästan trodde det var nyttigare att äta råa ägg, men tänker jag efter blir jag mer mätt om jag äter kokta ägg.

Jaja, kul att lära sig nya grejer. Förstår jag forskningen rätt så tas ca 90 procent av proteinet upp av ett kokt ägg, medans bara runt 50 procent om du äter ägget rått.

Dessutom finns en liten risk att du åker på salmonella om du äter ägget rått.

Skumt nog tycker jag dock att jag läst någonstans att protein inte mår bra av att värmas för högt. Men får forska vidare i det det. :-)

Nedan lite länkar att läsa mer på:
http://traningslara.se/raa-agg-macho-coolt-och-smidigt-men-bra/

http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.full

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar