Idag tänkte jag mig lite mat för er som behöver fylla på bukfettet en aning. Ni som går på diet och behöver att snabbt lägga på fett på kroppen. The things I do for ya.. :)
Det är alltså en maträtt full av margarin, socker och vetemjöl!. Den enda nyttiga är äpplena! An apple a day keeps the doctor away. Det är en devis jag lever efter!
Det här är perfekt mat om man vill bli risig i magen och sen efter den första sockerkicken bli slö och passiv! De funka för mig i alla fall! #workseverytime
OK, nog chitchattat,
![]() |
FIRST THING first...Börjar med smulpaj: 150 g Smör, farinsocker (fanns i köksskåpet.. går lika bra med vanligt socker), 3 dl vetemjöl |
![]() |
Osthyvel ger stora skivor (den här är lite paj, blir feta ostskivor om man säger så..). Skalar äpplerna först med en potatisskalare och sen lätt att osthyvla ner äpplerna. #fastwork |
![]() |
På med en blandning av kanel och socker ovanpå skivorna. Sen smulpaj ovanpå det |
![]() |
Här har jag avslutat med ett lager av smulpaj och ströbröd. Dags att sätta in i ugnen som redan är uppvärmd till 250 grader. |
![]() |
Klar? Mjaa.. Jo, den ser lite bränd ut, men det är bara ströbrödet som är bränt. Den var inte klar här, fick köra in en sväng i ugnen igen. Äppelskivorna var inte av rätt konsistens. |
Smuldeg:
3dl vetemjöl
2 msk socker
150 gram
smör/margarin
----- -----
4-5 st äpplen
1 msk socker
1-3 tsk kanel
Ströbröd att strö formen med samt ovanpå.
Tips: Börja med smuldegen
Förbered även med att blanda 1 msk socker med 1-3 tsk kanel (detta ska strös på äppelskivorna)
Temperatur i ugn 250 grader. Let it get hot!
Smörj in formen med smör innan du lägger i något. (fastnar inte så mkt då). Jag lägger även ströbröd ovanpå smörinsmörjningen.
Börja sen med att lägga ett lager smulpaj, längst ner i formen, varva sedan med
skivor från äpplena (använde socker och kanel på skivorna) och sedan smulpaj
igen. Jag körde 2 lager av äppelskivor och totalt 3 lager smulpaj.
Hemligheten att lyckas med en toppengod äppelpaj är att ha
pajen inne i ugnen i precis rätt tid. Detta är mycket svårt att lyckas med! Ibland går det att känna lukten på äpplerna, men denna gång lyckades jag inte..
15 minuter visade sig vara för kort, äppelskivorna var lite
för hårda. Jag körde därför in äppelpajen i ugnen ytterligare och då blev
skivorna lite för lösa (börja närma sig äppelmos i smaken tyvärr).
Ni vet äpplerna ska bli sådär grillgoda och häri ligger hela
hemligheten. Kanske beror det på även lite på vilken sort av äppel man köper.
De som jag använde vet jag inte vad det var för sort för jag plockade dom från
ett äppelträd..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar