Dags för ett inlägg om mer skräpmat.. det måste vara hösten som får mig att äta massa blay.. men anyywaayy... here goes..
Självgjord glass?.. Ok, inte göra precis allt själv dådå.. men ni hajar.. Fick ett tips om att testa Arlas "gör det själv" mjukglass. Alltså man köper dom som Tetrapack, kylvara. Så här gjorde jag:
 |
Baksidan av mjukglassförpackningen |
 |
Framsidan, så du vet hur förpackningen ser ut. |
 |
Redo för att börja vispa "smörjan". Detta görs för att syresätta såsen och göra den fluffigare. |
 |
Actionbild på vispningen! |
Färdigvispat...
 |
Efter vispningen blev det FAILED. Skulle ta bort visppinnarna, men råkade starta elvispen igen. Resultat = en massa strimlor av mjukglassås! Torka! |
 |
In med den vispade smeten i frysen, 3,5h timme närmare bestämt. Detta höll jag precis. Så jag följde instruktionerna. Helst skulle man förstås haft ett lock på skålen (i frysen). |
 |
Här har jag tagit fram den ur frysen och ska liksom vispa till "mjukglassen" igen. Skalet var lite hårdare, men sen mjukare ju längre ner i skålen jag kom. |
 |
Slutresultatet.: Något som kallas "mjukglass" i någons värld?. Det smakade som vanligt gräddglass, det tinade fort och mitt betyg blir lågt. Långt ifrån lika god som en vanlig mjukglass som man köper. Snarare smakade det som en vanlig gräddglass som fått tina lite. |
Eftersom allt inte konsumerades på engång så ställdes "mjukglassen" in i frysen. Då blev den som vanlig glass. Stenhård. Jag tycker det är missvisande att kalla detta för mjukglass om jag ska vara ärlig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar