torsdag 23 maj 2013

Omelett med trattkantareller

Umm. jag vet att ni har suktat efter ännu ett gastromiinlägg? Ett matinlägg med ett fint reccept? Have you not?

As I said to the pupils, we keep it simple. Thats how you should do it!

Yesery, så vad tar vi då denna gång. Jo vi kör klassikern "omelett". Helt perfekt efter ett träningspass när kroppen behöver fyllas på med protein och energi. Ta vad du har därhemma och blanda i "skiten".

Jag hittade en burk med torkade trattkantareller i köksskåpet. Bra, den tar vi. Sen hittade jag bacon i kylen som höll på att bli gammal, perfekt. Finns det något som du inte kan slänga i en omelett??!

Jag stekte upp kantarellerna lite först innan jag hällde i ägggulesmeten, som jag hade i ett par matskedar vatten i. Kanske hade i lite salt också, minns ej. Tror jag tog 5 ägg. Sen i med lite hackade tomater, oliver och sen lite brocolli (svårt att stava de order alltså). Ta det lite lugnt med den värsta värmen (så att smörjan inte bränns.. öhh alltför mycket)

Nåväl. Så mycket mer än så behöver jag väl inte förklara, Brava, det är bara att kööööööraaaaa! :)

Bilderna säger det mesta!
Boom där satt den!


Ett litet potpurri över trattisar och annat gött som hittintills blandats i det som ska bli en omelett!
Ett litet potpurri över trattisar och annat gött som hittintills blandats i det som ska bli en omelett!
 
OK, nu har äggulesmeten hällts i. Keep em coming som någon sa.
OK, nu har äggulesmeten hällts i. Keep em coming som någon sa.
 
Smack. Lägg upp smörjan på en tallrik och käka. Gott med omelett juh!
Smack. Lägg upp smörjan på en tallrik och käka. Gott med omelett juh!
 Sådärja, kocken tackar för sig.. I know you can´t wait for my next meal. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar